2. januar 2012

SHOP STOPDet er nytt år, og mange av oss starter det nye året med nyttårsforsetter. Noen skal trene mer, andre gå ned i vekt, noen bli flinkere til å leve i nuet, ta sjanser - ja, you know the drill. Selv så har jeg satt meg, jeg vil ikke kalle det et nyttårsforsett, men
et mål om å slutte å shoppe i et 1/2 år.

Ja, du hørte riktig. Jeg skal ikke shoppe fra og med 1.januar 2012 t.o.m 1.juli 2012. Når man begynner å bli kjent med mannen fra UPS eller DHL, og man sier "vi ses i morgen", da er det på tide å ta et skritt tilbake og se på hva som faktisk skjer. Jeg blir nemlig ikke lykkelig av enda en ny kjole, enda en ny veske, enda et nytt armbånd eller et nytt par sko? Kanskje det er noen endorfiner som suser rundt akkurat der og da. Og noen ganger kan det føles litt som en slags rus. Men det går over. Fort. Og man får igjen lyst på noe nytt. Noe nytt som får den forrige tingen jeg ønsket meg så inderlig til å bli litt mindre interessant for deretter å bli skjøvet litt lengre bak i skapet. Det blir fort til at man forestiller seg at "dette nye" skal kunne gjøre meg og min garderobe enda mer komplett. Blæh! Hør på dette fjaset? Det er jo helt tullete. Virkelig. Men kjenner du deg igjen?

Du kjenner deg sikkert igjen når jeg sier at et plagg eller to kan bli hengende i skapet urørt fordi det ikke passer eller du gjorde et impulskjøp. Men når det begynner å bli snakk om 20-30 kjoler som er ubrukte, flere designervesker enn man rekker å bruke, smykker og armebånd i mengder som man aldri får sjansen til å bruke for det finnes ikke like mange festlige anledinger som det gjør oppe i mitt hode. Samtidig som det hoper seg opp, så jager man etter det å ville ha mer. Hvorfor? Vanskelig å svare på. Jeg skal ikke bevege meg inn i psykologiens verden og analysere om det er noe grunnleggende i livet mitt eller hos andre shoppere som mangler, det tror jeg skal få lov til å ligge.

Det jeg ønsker å teste ut er: Det må gå ann å skru ned forbruket, bruke det jeg har, være kreativ med det jeg har og samtidig være en moteinteressert frøken? Bruke den samme kjolen i flere selskaper og bære de klærne jeg har på en mer kreativ måte rett og slett. Jeg vet at dette blir litt som å fjerne Arne Scheie fra alt som heter sport, men jeg tar utfordringen. Jeg synes faktisk det skal bli litt gøy å teste dette ut, mens jeg ler hele veien til banken og ser at sparekontoen vokser...og gnager av meg knokene når jeg ser vårnyhetene kommer inn...

Jeg skal jo også selvfølgelig fortsatt blogge om det jeg synes er fint og det som inspirerer meg. Jeg skal bare ikke kjøpe det.

Jeg har fundert endel på det her og jeg har tenkt nøye igjenom hva som er lov og ikke.

Ikke lov: Alt av klær, vesker, smykker, armbånd, skjerf (tilbehør av alle slag), sko, interiør/dekorasjonsting eller kunst.
Neglelakk er heller ikke lov.

Unntakene: Strømpebukser, undertøy, frisør, behandlinger fot og hud, sminke/hudpleieprodukter (jeg kan jo ikke se ut som et troll
). Skulle en uventet utenlandstur komme, som ikke er jobbrelatert, så er det lov til å pause shop-stop, men da forlenges perioden. Nytt iPad-cover.

- WISH ME LUCK!

4 kommentarer:

 1. Supert! Jeg heier på deg (og meg selv)!

  Følte meg truffet av alt du skriver, synker lavere og lavere i stolen for hver setning. Jeg har så mange ganger klikket hjem eller dratt kortet for noe jeg bare MÅTTE ha, og så en dag eller to senere skjønner jeg ikke helt hvorfor jeg absolutt MÅTTE ha det. Og jeg har ting som blir hengende med merkelappen på i flere uker fordi jeg har så mange andre nye ting jeg heller ikke har brukt. Det føles helt forferdelig!

  Jeg trøster meg med at det jeg har sett av vårnyheter så langt ikke har fristet noe særlig, så jeg håper dette skal gå greit. Dvs jeg burde jo ikke sett på vårnyheter i det hele tatt da.

  Lykke til!

  PS jeg har lovet meg selv en liten belønning hvis jeg klarer det, jeg håper det hjelper på motivasjonen! ;)

  SvarSlett
 2. Så godt å høre at vi er to! Og vi kan nok trøste oss med at det er mange av oss. Synes denne perioden skal bli veldig spennende. Litt utfordrende, men herregud for et luksusproblem det er.

  Tror nok at jeg som deg kanskje finner en liten belønning når perioden er over. Det kommer jo til å flomme over av penger som hadde gått til shopping ;) Vil du røpe hva belønnningen din er?

  Lykke, lykke til deg også! Dette vil gå BRA :)

  SvarSlett
 3. Ja, det er nok mange av oss som har shoppestopp som nyttårsforsett. Vi får hjelpe hverandre hvis det blir for utfordrende, men jeg tror nok egentlig det skal bli litt deilig og.

  Tja, jeg har egentlig ikke bestemt meg helt for hva belønningen blir enda, men kjenner jeg meg selv rett er sannsynligheten stor for at det blir noe i veskeavdelingen... Siden jeg fyller 30 i år i tillegg har jeg lurt litt på en Louis Vuitton Speedy Bandouliere (den nye modellen med lang skulderreim). Men jeg kommer nok til å ombestemme meg mange ganger før jeg er gjennom de neste 6 månedene! Det er jo lenge til, så jeg har gooood tid til å tenke... :)

  SvarSlett
 4. Oi, tøffing!!! Jeg har vurdert tanken selv, i alle fall i noen måneder, kanskje 2. Jeg føler jeg shoppet fra meg forrige halvår for å si det mildt. Og jeg har i alle fall innført en regel om at hvis jeg skal skaffe meg noe så må jeg kvitte meg med noe. Stå på! Jeg heier på deg :D

  SvarSlett