12. januar 2012

CHANEL RAPE

Voldsom overskrift, men det er litt slik jeg føler det i forhold til denne vesken. Den er rett og slett "voldtatt" av en skomaker. Den er en vintage Chanel fra 1980-tallet og jeg trengte å fikse låsen for en stund tilbake. Lite visste jeg om at det innebar å måtte sprette opp vesken for å få riktige magneter inni. Den stakkars skomakeren gjorde jo så godt han kunne, men håndarbeidet ser jo virkelig ikke bra ut. Det plager meg ordentlig, og jeg må ærlig innrømme at jeg bruker den sjelden på grunn av at sømmene er så ujevne og stygge. Endel av greia med håndvesker av en slik kvalitet er jo det stykket med håndarbeid som ligger bak, og knotete sømmer hører ikke hjemme. Kjenner at jeg nesten blir litt lei meg når jeg ser på hvordan sømmene er blitt. Føler på sett og vis at den ikke er komplett lenger, og det er den jo ikke heller. Er jeg rar som tenker slik?
Foto: Tulipe Noir

8 kommentarer:

 1. Tja, kanskje ikke så rart, men det er fortsatt en Chanel, så du er heldig som har den! :p

  SvarSlett
 2. Huff. Du må få den til en ordentlig skinnspesialist! Jeg hadde ville hørt med Hermes om hvem de eventuelt bruker til sine reparasjoner :-)

  SvarSlett
 3. Ånei! Så utrolig dårlig håndarbeid! Jeg opplevde det samme med et par nydelig, svarte støvletter en gang - glidelåsen røyk etter kort tid og jeg tok de med tilbake til butikken. De skulle få sin faste skomaker til å ordne den, og når jeg fikk den tilbake var sømmen sydd med HVIT tråd og helt skjeivt og dårlig. Jeg brukte de nesten ikke etterpå... Men jeg tok de med til en annen skomaker som gjorde opp igjen jobben, og da ble de fine som nye! Det er utrolig hva gode håndverkere får til, ta de med til noen som vet hva de driver med og hør om de kan gjøre en bedre jobb! :)

  SvarSlett
 4. Ikke prøv flere løsninger mener nå jeg.... Ta den med en gang du er i et land hvor de har Chanel og lever den der...

  SvarSlett
 5. Uff så kjedelig :( Jeg hadde nok følt det samme, utrolig irriterende. Men ser ut som Linda-Mari har et bra tips!

  SvarSlett
 6. Tusen takk for mange flotte innspill. Jeg skal vurdere om jeg tar den med til en skinnspesialist / evnt. til Hermes (eller ta med til utlandet). Føler kanskje litt at skaden er skjedd og at det kanskje er lite å gjøre, men det er jo dumt å avskrive den uten å ha gitt det et skikkelig forsøk.

  Guro: Det der med den hvite tråden høres jo helt skandaløst ut! Godt de ble som nye hos noen som kunne sakene sine. Tror jeg bør vurdere det selv :)

  SvarSlett
 7. Jeg forstår at du er lei deg, men jeg ville absolutt brukt den masse allikevel. Tror nok du ser det best selv, siden du vet at den er fikset på.

  SvarSlett
 8. Tusen takk for trøstende ord, Marte. Det er nok som du sier jeg som ser det best. Hadde vært litt kjipt at noen skulle se det og tenke at jeg går rundt med en fake Chanel med fryktelig sømmer, men man skal ikke tenke så mye på hva andre folk kan tro.

  SvarSlett